T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Bir dizi program ve açılışlara katılmak üzere Kars’a gelen Tarım ve Orman Bakanı Prof.Dr. Vahit Kirişçi, Kars Milletvekilleri; 65.Hükümet UDH Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç ve bakanlık yetkilileriyle birlikte Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ü makamında ziyaret etti.
Valilik toplantı salonunda Tarım ve Orman Bakanlığına başlı kurum yöneticileriyle Kars’taki tarım ve hayvancılık sektörünün istişare edildiği toplantı gerçekleştiren Bakan Kirişçi, daha sonra Kars Şeker Fabrikası’nın 29. Kampanya açılış törenine katıldı.
Törende konuşan Bakan Kirişçi, şeker pancarı alım fiyatının bu yıl ton başına bin 400 TL olacağını, Ayrıca, pancar üretim kotasını tamamlayan üreticilerimize ton başına 50 TL kota tamamlama primi verileceğini söyledi. Törende ayrıca, şeker pancarını ilk olarak fabrikaya teslim eden üreticilere çeşitli hediyeler verildi.
Daha sonra Kars’ta bulunan Türkiye’nin ilk ve tek peynir müzesinin resmi açılışı, Tarım ve Orman Bakanı Prof.Dr. Vahit Kirişçi, Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Kars Milletvekilleri; 65.Hükümet UDH Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç ve vatandaşların katıldığı törenle gerçekleştirildi. Törende ayrıca bu yıl ikincisi düzenlenen Kars Peynir Festivalinin açılışı dagerçekleştirildi.
Peynir Müzesi'nin açılışında konuşan Dr. Vahit Kirişci, Türkiye genelinde çiğ süt desteklemesi kapsamında 255 bin üreticiye yönelik; 1 milyon 312 bin ton çiğ süt için 1 milyar 127 milyon TL destekleme ödemesini 23 Eylül Cuma günü itibari ile ödemeye başlandığını söyledi.
Atıl durumdaki tarihi Süvari Tabya’nın restore edilerek peynir müzesine dönüştürüldüğünü söyleyen Bakan Kirişçi Kars Peynir Müzesi’nin Türkiye'de ilk olduğunu ifade ederek: "Hiç şüphesiz 30'dan fazla çeşidiyle 'dünyanın 18. peynir rotası' olarak tescillenen şehrimizin, durak noktalarından birinin de Kars Peynir Müzesi olacağı açıktır. Türkiye'nin ilk ve tek tematik peynir müzesi olan Kars Peynir Müzesi ile bölgenin yöresel süt ürünlerinin tanıtılması, üretim değerinin artırılması ve süt ürünlerinin markalaşma süreçlerine katkı sağlanacaktır. Bu müzenin Kars'ın ekonomisine her anlamda büyük katkı sağlayacağına yürekten inanıyor, ülkemizdeki diğer kentlere de örnek olmasını umut ediyorum." Şeklinde konuştu.
Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz de yaptığı konuşmada, Kars’ın tarım ve hayvanlık sektöründe önemli bir şehir olduğunu belirterek, bu kapsamda yapılan çalışmalara ek olarak valilikçe, ilimizdeki yöresel peynir üretiminin tarihçesini, üretim şekilleri ile değerleri gelecek nesillere aktarmayı istediklerini ifade etti. Vali Öksüz, Kars’ı ziyaret eden yerli ve yabancı misafirlere de bu değerlerimizi tanıtmak amacıyla resmi açılışı yapılan ve Türkiye’de ilk ve tek İnteraktif Peynir Müzesi projesini hayata geçirdiklerini de belirtti. Peynir Müzesinde eşsiz meralardan süt üretimine, sütün emekle işlenerek peynire uzanan yolculuğu ile ilimizdeki peynirciliğin tarihini anlatarak şehrimizin en önemli markasını anıtlaştırmış olduklarına vurgu yaptı.
Peynir müzesinin Ülkemizin ilk ve tek peynir müzesi olma özelliğini taşıdığını da konuşmasında belirten Kars Valisi Türker Öksüz ayrıca şu ifadeleri kullandı: “Peynir müzemiz, yerli ve yabancı basında geniş yer bulmuş, sosyal medya paylaşımlarına konu olmuş, yerli ve yabancı sosyal medya fenomenlerinin, ünlü seyyahların ve ilimize gelen misafirlerimizin büyük beğenisine mazhar olmuş, herkesin takdirini kazanmıştır.
Dünyanın 18’inci peynir rotası olarak tescillenen gazi karsımızda, Türkiye’de ilk ve tek olan Kars Peynir Müzesi ile yine bir ilki gerçekleştirdiğimiz ve ilimize yeni bir destinasyon kazandırdığımız için mutluyuz, gururluyuz.” Şeklinde konuştu.
Vali/Belediye Başkanı Türker Öksüz, ülkemizde yöresel peynir üretimi yapan, ürettiği peyniri başka yöredekilere tattırma imkânı bulamayan üreticileri bir araya getirerek, ürünlerini tanıtma imkânı sağlanması, yöresel peynir konusunda farkındalık yaratılması, sinerji oluşturulması ve peynirlerin bilinirlik düzeylerinin arttırılmasını sağlayacağını temenni ettiğimiz peynir festivalimizin, ilk etapta ulusal düzeyde ve ileriki aşamada uluslararası pazarlara açılmasına katkı sunacağı inancıyla, Kars Valiliği, Serhat Kalkınma Ajansı ve Kars Ticaret ve Sanayi Odasının işbirliğiyle Kars Peynir Festivali’nin düzenlendiğini söyledi.
Vali Öksüz: “Bu yıl 2’ncisini gerçekleştirdiğimiz peynir festivalinde Karslı hemşerilerimiz, üreticilerimiz ve Anadolu’muzun çeşitli illerinden gelen üreticilerimizle bir arada olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum. İlimiz hayvancılığının stratejik ürünlerinin en önemlileri şüphesiz Kars kaşar peyniri ve Kars balıdır. Ekonomik katkısı nedeniyle ilimiz için son derece önem arz eden Kars kaşar peyniri ve Kars balı, aynı zamanda ilimiz ve ülkemiz için de bir marka değeri taşımaktadır. Kaşar peynirinin yanı sıra ilimizde 30’a yakın peynir çeşidi üretilmektedir. Böylesine zengin bir kültürün yansıması ve büyük bir potansiyeli olan değerlerimizi, ekonomik anlamda avantaja çevirebilme konusunda coğrafi işaretlemenin, kurumsallaşmanın, kooperatifleşmenin ve markalaşmanın önemi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Başta, her zaman Kars’a olan büyük ilgisini ve yakın desteklerini gördüğümüz sayın cumhurbaşkanımıza, ilimizi teşrif ederek bu önemli günde bizleri yalnız bırakmayan sayın tarım ve orman bakanımıza, ilimizin değerli milletvekillerine, diğer tüm kurumlarımıza, değerli konuklarımıza, çok değerli üreticilerimize şükranlarımı arz ediyor, hepinize saygılar sunuyorum.” Şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Kars Peynir Müzesi’ni gezen Tarım ve Orman Bakanı Prof.Dr. Vahit Kirişçi, Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Kars Milletvekilleri; 65.Hükümet UDH Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç ve beraberindekiler, müze ile ilgili bilgi aldılar. Peynir yapım atölyesinde kaşar peyniri yapımını deneyimleyen Bakan Kirişçi, gravyer peyniri kesti.
Kars Peynir Müzesi’nin ardından Kars Peynir Festvali’nin yapılacağı alana geçen Tarım ve Orman Bakanı Prof.Dr. Vahit Kirişçi, Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Kars Milletvekilleri; 65.Hükümet UDH Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç ve beraberindekiler, festivalin açılış kurdelasını kesmelerinin ardından, festivalde yer alan stantları gezerek, sergilenen ve satışı yapılan yöresel ürünlerle ilgili bilgi aldılar.
Daha sonra Kafkas Üniversitesi’ne geçen Tarım ve Orman Bakanı Prof.Dr. Vahit Kirişçi, Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Kars Milletvekilleri; 65.Hükümet UDH Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç ve beraberindekiler, Kars Kafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen, Türkiye'de embriyo transferinden ilk kez doğan Beefmaster ırkı buzağılarının lansman etkinliğine katıldı. Projenin lansmanın ardından, Veteriner Fakültesi çiftliğindeki doğum yapan hayvanların bulunduğu alanda inceleme yapıldı.
Tarım ve Orman Bakanı Prof.Dr. Vahit Kirişçi, Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Kars Milletvekilleri; 65.Hükümet UDH Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç ve beraberindekiler, daha sonra Devlet Su İşleri 24. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda tarım sektör temsilcileri ile bir araya geldiler.
Tarım ve Orman Bakanı Prof.Dr. Vahit Kirişçi’nin yaptığı değerlendirmelerin ardından tarım sektör temsilcileri ve üreticilere söz verilerek sorun ve talepleri dinlendi.
Tarım ve Orman Bakanı Prof.Dr. Vahit Kirişçi, Kars’taki programlarının ardından havayolu ile ilimizden ayrıldı.