T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde, çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. (ASP.NET_SessionId) |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresini ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11. maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Başvuru Formunu’nu Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Kafkas Üniversitesi Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonunda düzenlenen 3. Türkiye Kaz Yetiştiriciliği Çalıştayı ve Kaz Günü Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
3. Türkiye Kaz Yetiştiriciliği Çalıştayı ve Kaz Günü’ne Valimiz Sayın Türker Öksüz, 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Cihan, Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Oktay Güven, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, daire amirleri, akademisyenler, kaz yetiştiricileri ile öğrenciler katıldı.
Serhat şehir Kars’ın, son yıllarda turizm alanında göstermiş olduğu ivme ve ekonomik anlamda yakaladığı başarının yanında ilin ekonomisinin temelini tarım ve hayvancılığın oluşturduğunu vurgulayan Valimiz Sayın Türker Öksüz, “Sulanabilir tarım alanları, geniş mera ve çayırları ile tarım ve hayvancılık konusunda doğal avantaja sahip olan ilimiz, 1 milyon büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığının yanı sıra ismi şehrimizle özdeşleşen, sofralarımızın vazgeçilmez lezzeti olan kaz yetiştiriciliğinde de büyük bir potansiyele sahiptir. İlimiz, ülkemizde yetiştiriciliği yapılan yaklaşık 1 milyon 150 bin adet kaz mevcudiyetinin yaklaşık 315 bin adet kaz varlığı ile ilk sırada yer almaktadır. Bunda en önemli etken ilimizin sahip olduğu 400 bin hektarlık mera alanı ve buna bağlı olarak üretim maliyetinin minimum seviyede olmasıdır. İlimizde kaz besiciliği yapan 50 civarında büyük işletmenin yanında yaklaşık 15 bin aile de geleneksel yöntemlerle kaz besiciliği yapmaktadır. Tarım ve orman bakanlığımızca damızlık kaz yetiştiriciliği için yüzde 75, ekonomik destek kapsamında yüzde 50 hibeli ve genç çiftçi projesi kapsamında da tamamı hibe olmak üzere kişi başı 30 bin TL destek sağlanmaktadır. Tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme kurumu olarak da en az 350 en fazla 3 bin kaz kapasitesine sahip yeni ve mevcut işletmelerden kapasite artırımı yapan işletmelere yüzde 40 ve kapasite artırımı yapmayan işletmelere ise yüzde 50 destek sağlanmaktadır. Kaz yetiştiriciliği konusunda böylesine büyük bir potansiyel ve avantaja sahip olmamıza rağmen üretimde çoğunluğun geleneksel yöntemlerle, ticari kaygıdan uzak, hane ihtiyacına yönelik yapılmasından dolayı kaz yetiştiriciliğinden elde ettiğimiz ekonomik katma değerin arzu edilen seviyede olmadığını görmekteyiz. Bu durumu tersine çevirerek geleneksel üretimin yanında modern besi çiftlikleri ile birlikte kuluçkahane, kaz kesim tesisi ve buna bağlı olarak kaz işleme ve paketleme tesislerini hayata geçirip markalaşma ve pazarlama konularında gerekli çalışmalarımızı yaptığımız zaman kaz üreticiliği konusunda sahip olduğumuz bu potansiyeli ilimiz ekonomisine katma değer olarak kazandırmış olacağız. Bu amaçla valiliğimiz öncülüğünde modern üretimin yanında yerli kaz ırkının korunması adına geleneksel kaz üretiminin devam ettirilmesi, kaz üretiminin sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için kazların aşılanması ve yapılan üretimin işlenerek paketlenip ticari faaliyete konu olabilmesi adına modern kesimhanenin yapılması adına hazırladığımız projeleri hayata geçireceğiz. Yapılacak bu çalışmalarda nitelikli kazcılığı, ortak akılla, tecrübe paylaşımıyla, el birliğiyle, gönül birliğiyle, önce Türkiye'ye sonra da dünyaya tanıtmaya hep birlikte gayret sarf etmemiz gerekiyor. El ele vererek, şehrimize ait bütün değerleri teker teker zirveye hep birlikte taşıyacağımıza inanıyorum.” Şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından üç oturum halinde yapılacak olan 3. Türkiye Kaz Yetiştiriciliği Çalıştayı’nın birinci oturumunda panelistler tarafından sunumlar yapıldı.